Els instituts de l’Escala, Verges i La Bisbal guanyen el concurs de Materalia

El Pedró de l’Escala, Francesc Cambó de Verges i l’institut de La Bisbal han estat els centres educatius guardonats al 1r Concurs Materalia de trencadís. S’han adjudicat, respectivament, els premis al guanyador, a la millor tècnica i a la creativitat. Duplextil ha col·laborat activament en aquest concurs en les sessions de formació.

Revestir una columna de formigó

Són tres dels sis instituts gironins que han participat en aquesta primera edició del concurs. La prova ha consistit en revestir una columna de formigó de grans dimensions amb trossos de rajola, imitant el trencadís d’Antoni Gaudí. Cada centre ha disposat de 5 mesos per revestir de forma creativa una columna de formigó. Cada columna tenia unes dimensions de 2 x 1,30 metres i de 3 tones de pes.

L’acte de lliurament es va fer a les instal·lacions de l’empresa Materalia a la Tallada d’Empordà. Els alumnes participants van defensar la seva obra amb una exposició oral davant del jurat. El jurat l’han format els pintors Ramon Pujolboira i Lluís Roura i el dissenyador Miquel Àngel Moya. Un centenar de persones van assistir a l’acte de lliurament.

Materalia ha aportat el material necessari, que a més del bloc base inclou rajoles ceràmiques, morter i eines. El director general de Materalia, Albert Ferrer, va destacar que el concurs ha posat en contacte l’alumnat «amb el món real i laboral». També ha incentivat la creativitat, el treball en equip o el sentit de l’organització. Per la seva banda, el director de l’institut de Celrà, Josep Vila, va celebrar «l’aposta directa d’una empresa cap al món educatiu». Els premis, en metàl·lic, s´han entregat als centres educatius perquè els inverteixen en la promoció d´activitats didàctiques.

Duplextil col·labora en la formació

Duplextil ha col·laborat en la fase inicial del projecte, en el procés de formació dels joves participants. El resultat serà integrat al patrimoni arquitectònic del municipi del centre.