Joan Blay, de Duplextil, explicant als alumnes les tècniques per elaborar un trencadís
Duplextil col•labora en el 1er Concurs Materalia de Trencadís organitzat per l’empresa proveïdora de materials de construcció. Sis Instituts d’ensenyament de les comarques Gironines hi participen. Per part de Duplextil, Joan Blay va col•laborar en la jornada de formació dels alumnes, a la seu de Materalia. La formació va versar sobre com trencar les rajoles, com elaborar el ciment i la pasta per a rejuntar.

En el concurs hi participen alumnes dels dels Instituts Montgrí i Sant Gabriel, de Torroella de Montgrí; l’Institut El Pedró, de L’Escala; l’Institut de Celrà, l’IE Francesc Cambó, de Verges i l’Institut de la Bisbal d’Empordà.

Un tencadís en 5 mesos

Els alumnes tenen cinc mesos per fer la seva obra. Es tracta d’un projecte artístic consistent en revestir un bloc cilíndric de formigó amb un trencadís de rajoles. Ells mateixos han generat la idea i han dut a terme l’elaboració del disseny. Fins el mes de maig, els alumnes estan executant l’obra amb els materials i eines que Materalia els proporciona.

Els alumnes dels Instituts Montgrí i Sant Gabriel de Torroella de Montgrí, l’Institut El Pedró de L’Escala, i l’Institut de Celrà van participar en aquesta Jornada de formació cursada a les instal•lacions de Materalia. Professionals experts en construcció van ensenyar als estudiants les tècniques de col•locació de rajoles.
Materalia va distribuir els cilindres de formigó entre els diferents centres a mitjans del mes de gener. Tot just pocs dies després d’haver dut a terme la jornada de formació. Aquest mes de març, Materalia ha fet públic un vídeo sobre la jornada formativa.