Horts urbans sostenibles amb cobert comunitari, tanca cinegètica i serveis creats per DuplextilDuplextil ha creat una zona d’horts urbans sostenibles amb cobert comunitari, tanca cinegètica i serveis a Torroella de Montgrí. El recinte s’ha delimitat amb una tanca cinegètica, s’ha construït una estructura que recull els armaris de serveis, una fossa sèptica amb bio filtre i uns dipòsits d’aigua que reciclen l’aigua de pluja de la coberta i donen servei al cobert.  S’hi han delimitat 28 parcel·les d’uns 28 metres quadrats, cadascuna amb la seva connexió de reg individual.

S’ha buscat causar un mínim impacte sobre el medi ambient durant la construcció i només s’ha fet assemblatge dels elements constructius. Els treballs s’han adaptat al termini d’execució marcat i buscant solucions per adaptar-se tant al pressupost com client.

L'estructura està feta amb bigues de ferro soldades.L’estructura del cobert és feta amb bigues de ferro soldades. S’ha muntat un sostre de xapa collada i orientada per oferir la major seguretat i resistència als vents, sobretot la tramuntana. Inclou 30 separacions interiors, destinades a guardar estris, d’acer galvanitzat per evitar oxidacions i feines de manteniment. L’estructura de ferro va sobre una fonamentació superficial senzilla de sabates aïllades i riostres de formigó armat.

S’ha construït una fossa sèptica per recollir l’aigua de forma que en el futur es pugui  reciclar ja que té un bio filtre. S’hi ha instal·lat un wàter dissenyat sota criteris de sostenibilitat i accessibilitat. Aquest servei disposa de les pendents i les característiques per a ús per part de persones amb mobilitat reduïda.

Els 28 sortidors d’aigua es corresponen a cada una de les parcel·les. Cadascuna disposa de la seva connexió i la seva aixeta del sistema de reg i s’han fet les connexions als regants que abastiran els horts.

Horts urbans protegits amb tanca cinegètica

La tanca cinegètica rodeja el perímetre, que té accessos al cobert de serveis i a les parcel·les per diferents tanques.La zona d’horts està protegida amb una tanca cinegètica prou ampla per permetre als petits animals que puguin creuar. Al mateix temps, és prou estreta com per impedir que animals més grans, com els senglars, puguin malmetre els horts. Hi ha una malla orientada a que es vegi molt transparent i doni sensació d’obertura. S’hi ha posat postes i portes d’accès de fusta cada  per aconseguir una sensació més natural. Hi ha dues entrades de vehicles i dues de vianants.

A la part frontal hi ha previst un futur projecte d’enjardinament per a ús públic que es farà en una fase posterior. És un projecte promogut per les àrees de Medi Ambient i Acció Social de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí. La iniciativa vol fomentar la relació entre persones que rebran els horts en forma de cessió temporal. I també busca fomentar l’agricultura sostenible i de proximitat. L’Ajuntament té previst oferir tallers i formació en horticultura ecològica i vetllar pel correcte funcionament de les parcel·les.